Zorgaanbod

Prenatale voorbereiding

Om je eigen keuzes te kunnen maken en je optimaal voor te bereiden op de arbeid, bevalling, kraamtijd, het leven met je baby, borstvoeding… is het krijgen van correcte informatie belangrijk.

  • Wanneer moet ik de vroedvrouw verwittigen of naar het ziekenhuis gaan?
  • Wat gebeurt er allemaal met mij en de baby tijdens de arbeid en bevalling?
  • Welke opties heb ik tijdens de arbeid en bevalling?
  • Wat is de rol van mijn partner?
  • Wanneer kan ik het ziekenhuis verlaten?
  • Wat gebeurt er allemaal eens de baby geboren is?
  • Wat kan ik verwachten de eerste uren, dagen, weken…?
  • Hoe werkt borstvoeding?

Dit is maar een greep uit de informatie die je kan bekomen tijdens een prenatale voorbereiding. Je kan op verschillende momenten informatie op maat krijgen, zodat je geïnfomeerde keuzes kan maken doorheen je zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Deze voorbereiding wordt zowel in groep als individueel aangeboden. Individueel kan het gecombineerd worden met een prenatale consultatie. Er worden verschillende prenatale voorbereidingscursussen aangeboden:

Heb je na het volgen van een workshop nog vragen of wens je nog wat verdieping? Passen de data niet, maar wil je je toch graag voorbereiden? Of wil je liever individueel de informatie krijgen? Dan kan dit uiteraard. Voor individuele voorbereiding zoeken we samen een gepast moment.

Er wordt een kleine tegemoetkoming van het RIZIV voorzien. Bij individuele prenatale informatiesessie wordt er een eigen opleg gevraagd van 40 euro. Bij een prenatale groepsworkshop wordt er een eigen opleg gevraagd van 30 euro. 

Interesse?

Heb je interesse in een workshop of individuele voorbereiding? Neem contact op voor inschrijving of meer informatie via info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be of 0468 00 43 38. De workshops en consultaties gaan door in de praktijk: Waversesteenweg 51A, 1560 Hoeilaart.

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be