Zorgaanbod

Borstvoedingsbegeleiding

  • Wil je een optimale start van je borstvoeding?
  • Verloopt je borstvoeding niet zoals gepland?
  • Krijg je advies uit verschillende hoeken en geraak je er niet meer aan uit?
  • Heb je vragen over borstvoeding of ben je onzeker?

De voordelen van borstvoeding zijn eindeloos. Het helpt onder andere je baby zijn immuniteit op te bouwen en vermindert de kans op allergieën, de moedermelk is aangepast aan de noden van je baby en ook voor de moeder zijn er vele voordelen.

De meeste vrouwen kunnen borstvoeding geven, slechts zelden voorziet de natuur het anders. Bovendien zijn er weinig problemen die niet verholpen kunnen worden.

Je voorbereiding

Om de kansen op een goede start van de borstvoeding te verhogen, wordt er aangeraden om je reeds tijdens de zwangerschap te laten informeren. Dit kan tijdens een individuele consultatie, tijdens de workshop borstvoeding of tijdens de zwangerschapscursus.

Borstvoedingsconsultatie

Vaak verloopt het geven van borstvoeding zonder problemen en is het een hele fijne ervaring. Maar het kan ook anders gaan. Sommige mama’s zijn onzeker of hebben veel vragen over hun borstvoeding. In deze situaties is het heel belangrijk dat je er niet mee blijft zitten. Een snelle tussenkomst en een goede begeleiding kan reeds snel een aantal problemen voorkomen of behandelen.

De vroedvrouw of lactatiekundige IBCLC volgt van dichtbij de borstvoeding op en geeft je hierbij heel veel raad en tips. Soms is het maar een kleine tip die je nodig hebt om je borstvoeding heel aangenaam te maken.

Indien aanrekening via de mutualiteit mogelijk is, wordt de consutlatie rechtstreeks met het RIZIV geregeld. Indien er geen terugbetaling meer mogelijk is, kost de consultatie 60 euro.

Meer informatie of afspraak maken

Wil je je prenataal voorbereiden op de borstvoeding en heb je interesse in een individuele consultatie of een workshop? Neem contact op voor de verschillende data via info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be of 0468 00 43 38.

Heb je een borstvoedingsprobleem of vragen, vraag dan een huisbezoek of consultatie aan. Een huisbezoek is steeds mogelijk binnen de 24 uur en we zijn 24/7 bereikbaar. Voor een snelle afspraak kan je best telefonisch contact opnemen via 0468 00 43 38.

Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be