Team

Joke Muyldermans

Terug
Vroedvrouw – lactatiekundige IBCLC
 
Joke Muyldermans studeerde in 2006 af als vroedvrouw aan de Erasmushogeschool Brussel. Nadien behaalde ze nog het diploma ‘Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde'. Tijdens beide studies deed ze ervaring op in Senegal, Gambia en Rwanda, in het kader van stage en ontwikkelingshulp.
 
Na 8 jaar werkzaam te zijn in de eerste lijn bij vzw De Bakermat startte Joke in 2015 haar eigen vroedvrouwenpraktijk op in de druivenstreek en Zuid-Brussel. Tijdens de vele jaren ervaring werd haar passie voor de thuiszorg en borstvoeding steeds groter. 
 
Om deze passie kracht bij te zetten is bijscholing en verdere ontwikkeling uiteraard belangrijk. In 2011 behaalde Joke het diploma lactatiekundige IBCLC (examen georganiseerd door de ‘International Board of Certified Lactation Consultants). In juni 2015 behaalde ze het getuigschrift ‘Gespecialiseerde toegepaste farmacologie’, om in de mogelijkheid te zijn bepaalde medicatie te kunnen voorschrijven.

Andere werkervaring

Sedert 2010 is Joke hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vroedvrouwen, een vaktijdschrift uitgegeven door de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen. Een ideale job om steeds op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en onderzoeken.
 
Sinds 2012 is Joke 30% werkzaam als docent aan de opleiding Vroedkunde van de Erasmushogeschool Brussel. Een ideale manier om kennis en ervaring door te geven aan toekomstige collega vroedvrouwen.
 
Van 2014 tot 2018 was Joke voorzitter van de Vlaamse Beroeporganisatie van Vroedvrouwen. Een ideale functie om de belangen van de vroedvrouw te verdedigen, zodat alle moeders en baby’s van deze zorg gebruik kunnen maken. In 2018 werd de fakkel van voorzitterschap doorgegeven, maar blijft ze nog steeds actief als penningmeester en lid van het dagelijks bestuur.
 
Sinds 2020 is Joke board member en secretaris van de European Alliance of Lactation Consultants (ELACTA). 

Privé

Achter elke man staat een sterke vrouw, maar omgekeerd is zeker ook waar. Joke is getrouwd met Nicolas en samen hebben ze vier kinderen, Luca (2010), Estelle (2012), Gaëlle (2014) en Axelle (2016). Zelf mama zijn maakt je niet zozeer een betere vroedvrouw, maar wel een andere zorgverlener. Zelf ervaren hoe fantastisch en noodzakelijk goede zorgen zijn, is een pluspunt. 
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0468 00 43 38
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be